Kaikki alkoi Uhipin lämpöhameesta...

Kaikki alkoi kun Uhipin lämpöhame esiteltiin ratsastajille syksyllä 2011, tämä vaate oli täysin uusi tuote kaikille ratsastajille. Ei kestänyt kauaakaan, kun ratsastajat nimesivät tämän lämpöhameen uudelleen ja niin siis lämpöhameesta tuli ”Ridkjol” elikkä ratsastushame. Tämä täysin ainutkertainen vaatetyyppi oli ennennäkemätön ja -kokematon.

Ratsastushame tosiaan toimi, siinä saattoi tosiaan ratsastaa, pysyä lämpimänä satulassa ilman että sitä tosiasiaa että ratsastushousut olivat edelleen toimivat. Se oivallus, että Uhipin ratsastushameen vetoketjut oli sijoitettu keskelle eteen ja keskelle taakse oli se juttu joka erotti tuotteen kakista aiemmin markkinoilla olleista tuotteista. Uhip haki patentin tälle ainutlaatuiselle oivallukselle ruotsin Patentti- ja rekisteröintihallitukselta sekä Euroopan vastaavalta virastolta. 

uhip-praktisk ridkjol_2011.jpg

Matka tallille alkaakin jo kotieteisessä. 

Syksyllä 2010 keksin idean josta myöhemmin tuli lämmittävä ratsastushame joka mahdollisti ratsastajan käyttää tavallisia ratsastushousuja talviaikaan ja antaa hameen sivujen lämmittää muutoin kylmiä reisiä ja lantiota. Inspiraation syntyi jo aiemmin keksitystä tuotteesta, jossa vetoketjut olivat sijoitettu sivuille. 

Minä satuin pyöräyttämään hametta niin että vetoketjut sijoittuivat keskelle eteen ja taakse sen sijaan että ne olivat sivuilla – samalla hetkellä ajattelin että hamehan olisi nyt täydellinen ratsastukseen.

Första-uhip-kjolen.jpg

Idea oli syntynyt – idea joka oli aivan liian loistava jättää toteutumatta.

Idea jäi ideaksi muutaman kuukauden ajaksi mutta se oli edelleenkin unohdettavaksi. Sanottu ja tehty, otin ja ompelin prototyypin (huomattakoon että olen ommellut koko ikäni). Puin sitten tämän koekappaleen päälleni ja lähdin tallille ”koeajoon” sammalla kun mieheni kuvasi kun istuin satulassa ja testasin mikäli tämä toimisi myös ratsastaessa. WOW! Koekappaleeni tosiaan toimi! Otin yhteyttä patentti- ja rekisterihallitukseen voidakseni suojata ideani ja muutaman korjauksen jälkeen oli ainutlaatuinen ideani suojattu. 

Kesällä 2011 valitsimme kahden eri toimittajan väliltä, yksi Kiinasta ja toinen Arabiemiraateista. Päädyimme valinnassa lähi-idän toimittajaan. Toiminta käynnistyi nopeasti ja ensimmäiset myyntierät Uhip-tuotteita saapuivat meille marraskuussa samana vuonna. 

Takki pitkillä, lämpimillä ”hihan jatkoilla” oli seuraava idea joka...

Samaan aikaan ajatuksissa oli takki kaikille ratsastajille, jossa olisi erityinen hihansuu, jonka voisi kääntää auki lämmittämään palelevia sormia ratsastuksen aikana. Myöskin tämä ”kädenlämmitin” tai sanoittaisiinko, lämmin hihansuu patentoitiin. Kolmannesta tuotteesta tulikin sitten tämän päivän ykköstuote; pitkä lämmin takki jossa on takana kankaalla suojattu korkea halkio. Tämä moderni, tyylikäs vaate lämmittää jokaisessa aktiviteetissa.

 

Suurenmoisia yksityiskohtia sekä korkealuokkaisia materiaaleja

Inspiraatiota tekstiileihin haettiin muista ulkoilutuotteista, joissa oli jo päästy huomattavasti pidemmälle tuotekehityksessä ja materiaalitestauksissa kuin ratsastuspuolen vaatteissa. Vapaa-ajan vaatteiden valmistajat olivat jo pitkään kehitelleet muotoilua, kulutuksen kestävyyttä kosteassa ja pakkasessa. Tähän tietotaitoon Uhip sitten lisäsi nerokkaita yksityiskohtia, jotka tulivat helpottamaan arkea tallilla niin ettei ainakaan kosteus ja kylmyys muodostunut harrastuksen esteeksi. Kaikki ratsastuksen harrastajat saattoivat siis tehdä sitämitä he kaikkein eniten pitivät lämpimissä, toimivissa vaatteissa, jotka olivat valmistettu toimivista materiaaleista ja varustettuna älykkäillä yksityiskohdilla. 

PR-Första-kjolen.jpg

Mediamyllytys ja mediahuomion merkittävä kasvu

Aloitimme markkinoinnin Facebookissa, samaan aikaan keräsimme myös sähköpostiositteita. Ensimmäinen myyntierä saapui sopivasti Tukholman “Globen Horse Show”-messuille ja kiinnostus oli valtavaa. 
Someseuraajien kasvu räjähti käsiin ja alan media kirjoitti ahkerasti tästä uudesta ja erilaisesta tuotteesta. 
Uusi yritys oli syntynyt!

 

Read more

Uhip - a Swedish team work

It all started with a mirror

Uhip has established as a strong supplier of functional riding wear. Replacing comfortless with comfort and facilitating everyday life for both equestrian professionals and cheerful exercisers is one of Uhip's clearest guiding principles. But how did it start?

The smart Uhip skirt

For almost a decade we have found inspiration in everyday life where we have taken new fresh ideas to design clothes that will meet the rider's needs. Uhip's real classic is the cover skirt, and it was with the skirt all started.