Kaikki alkoi Uhipin lämpöhameesta...

Kaikki alkoi siitä, kun Uhipin lämpöhame esiteltiin ratsastajille syksyllä 2011. Tämä vaate oli täysin uusi tuote kaikille ratsastajille. Ei kestänyt kauankaan, kun ratsastajat nimesivät tämän lämpöhameen uudelleen ja niin lämpöhameesta tuli ”Ridkjol” eli ratsastushame. Tämä täysin ainutkertainen vaatetyyppi oli ennennäkemätön ja -kokematon.

Ratsastushame tosiaan toimi, siinä saattoi tosiaan ratsastaa ja pysyä lämpimänä satulassa joutumatta tinkimään ratsastushousujen toimivuudesta. Uhipin ratsastushameen vetoketjut oli sijoitettu keskelle eteen ja keskelle taakse, ja tämä asia erotti tuotteen kaikista aiemmin markkinoilla olleista tuotteista. Uhip haki patentin tälle ainutlaatuiselle oivallukselle Ruotsin Patentti- ja rekisterihallitukseen sekä Euroopan vastaavalta virastolta. 

uhip-praktisk ridkjol_2011.jpg

Matka tallille alkaakin jo kotieteisestä

Syksyllä 2010 keksin idean, josta myöhemmin tuli lämmittävä ratsastushame, jonka ansiosta ratsastajan oli mahdollista käyttää tavallisia ratsastushousuja talviaikaan ja antaa hameen sivujen lämmittää muutoin kylmiä reisiä ja lantiota. Inspiraatio syntyi jo aiemmin keksitystä tuotteesta, jossa vetoketjut olivat sijoitettu sivuille.

Minä satuin pyöräyttämään hametta niin, että vetoketjut sijoittuivat keskelle eteen ja taakse sen sijaan, että ne olivat sivuilla – samalla hetkellä ajattelin, että hamehan olisi nyt täydellinen ratsastukseen.

Första-uhip-kjolen.jpg

Idea oli syntynyt – idea, joka oli aivan liian loistava jätettäväksi toteuttamatta

Idea jäi ideaksi muutaman kuukauden ajaksi, mutta se oli liian hyvä unohdettavaksi. Sanottu ja tehty, otin ja ompelin prototyypin (huomattakoon, että olen ommellut koko ikäni). Puin sitten tämän koekappaleen päälleni ja lähdin tallille ”koeajoon” samalla, kun mieheni kuvasi istuessani satulassa ja testatessani, toimisiko hame myös ratsastaessa. WOW! Koekappaleeni tosiaan toimi! Otin yhteyttä Patentti- ja rekisterihallitukseen voidakseni suojata ideani, ja muutaman korjauksen jälkeen ainutlaatuinen ideani oli suojattu.

Kesällä 2011 valitsimme kahden eri toimittajan väliltä, joista yksi oli Kiinasta ja toinen Arabiemiraateista. Päädyimme valinnassa Lähi-idän toimittajaan. Toiminta käynnistyi nopeasti ja ensimmäiset myyntierät Uhip-tuotteita saapuivat meille marraskuussa samana vuonna.

Takki pitkillä, lämpimillä ”hihan jatkoilla” oli seuraava idea...

Samaan aikaan ajatuksissa oli suunnitella kaikille ratsastajille takki, jossa olisi erityinen hihansuu, jonka voisi kääntää auki lämmittämään palelevia sormia ratsastuksen aikana. Myöskin tämä ”kädenlämmitin”, tai sanoittaisiinko lämmin hihansuu, patentoitiin. Kolmannesta tuotteesta tulikin sitten tämän päivän ykköstuote; pitkä lämmin takki ,jossa on takana kankaalla suojattu korkea halkio. Tämä moderni, tyylikäs vaate lämmittää jokaisessa aktiviteetissa.

Suurenmoisia yksityiskohtia sekä korkealuokkaisia materiaaleja

Inspiraatio tekstiileihin löytyi muista ulkoilutuotteista, joissa oli jo päästy huomattavasti pidemmälle tuotekehityksessä ja materiaalitestauksissa kuin ratsastuspuolen vaatteissa. Vapaa-ajan vaatteiden valmistajat olivat jo pitkään kehitelleet muotoilua ja kulutuksen kestävyyttä kosteassa ja pakkasessa. Tähän tietotaitoon Uhip sitten lisäsi fiksuja yksityiskohtia, jotka tulivat helpottamaan arkea tallilla niin, etteivät ainakaan kosteus ja kylmyys muodostuneet harrastuksen esteiksi. Kaikki ratsastuksen harrastajat saattoivat siis tehdä sitä mistä he kaikkein eniten pitivät lämpimissä, toimivissa vaatteissa, jotka oli valmistettu toimivista materiaaleista ja varustettu kätevillä yksityiskohdilla. 

PR-Första-kjolen.jpg

Mediamyllytys ja median huomion merkittävä kasvu

Aloitimme markkinoinnin Facebookissa, ja samaan aikaan keräsimme sähköpostiosoitteita.  Ensimmäinen myyntierä saapui sopivasti Tukholman “Globen Horse Show” -messuille ja kiinnostus oli valtavaa. Someseuraajien kasvu räjähti käsiin ja alan media kirjoitti ahkerasti tästä uudesta ja erilaisesta tuotteesta. Uusi yritys oli syntynyt!

Read more

Uhip - a Swedish team work

It all started with Ulrika Falkman. Ulrika from Näsby Park founded Uhip in 2011 and it is her first name initial that is the U in Uhip.

It all started with a mirror

Uhip has established as a strong supplier of functional riding wear. Replacing comfortless with comfort and facilitating everyday life for both equestrian professionals and cheerful exercisers is one of Uhip's clearest guiding principles. But how did it start?

The smart Uhip skirt

For almost a decade we have found inspiration in everyday life where we have taken new fresh ideas to design clothes that will meet the rider's needs. Uhip's real classic is the cover skirt, and it was with the skirt all started.