Uhip valmistaa teknisiä ulkoiluvaatteita, joilla pitkä käyttöikä ja joita voi korjata. Tavoitteenamme on se, että tuotteiden materiaalit rasittavat mahdollisimman vähän luontoa.

Koko tekstiiliala elää nyt aikaa, jolloin luonnonvarojen käyttöön kiinnitetään paljon huomiota. Kankaiden, eristemateriaalien ja muiden materiaalien valmistajat lisäävät jatkuvasti kierrätettyjen materiaalien tarjontaa, mikä luonnollisesti tarkoittaa, että myös niiden hinnat laskevat.

Materiaalien valintatyö on tärkeää Uhipille, ja ostopäätös tehdään monien vaiheiden jälkeen. Ensinnäkin tuotteen materiaalin tulee olla tarkoitukseensa sopiva, mutta toisaalta materiaalin pitää myös olla mahdollisimman luontoystävällinen. Muutosprosessi ja luontoystävällisten menetelmien testaaminen vievät aikaa, mutta tämä on tärkeää Uhipille. 

Materiaalit

Käytämme fluorihiilittömiä kankaita ja kyllästyksessä aina luontoystävällisiä vaihtoehtoja. Kyllästystuotteemme toimittaja on Bionic, joka on tekstiilialan suurimpia ja merkittävimpiä toimijoita. Teemme myös yhteistyötä ruotsalaisen OrganoTexin kanssa uudelleenkyllästäessämme tuotteitamme niiden vettä hylkivien ominaisuuksien palauttamiseksi. Näin niiden elinkaari pitenee.

100 % uudelleenkäytettyä polyesteriä vuorikankaana

Käytämme 100 % uudelleenkäytettävää polyesteria  sekä tuotteidemme vuorikankaassa että AW21-mallistossa. Ulkokankaassa käytämme nailonia. Tavoitteemme on käyttää 100 % uudelleenkierrätettyä materiaalia ja 100 % biohajoavia kankaita. Nordic Eco (nykyisin Igloo) on tuotesarjamme ensimmäinen mallisto,  jossa käytimme kyseisiä kankaita.

100% uusiokäytettyjä kuituja

Käyttämämme lämpökerros on ainoastaan, lukuunottamatta villaa, synteettistä untuvaa. Se on sekoitus materiaaleja jotka ovat testattuja sekä ominaisuuksiltaan että koostumukseltaan, osa  lämpökerroksesta tulee luonnonkuiduista ja osa synteettisestä untuvasta jotka ovat täysin luonnossa hajoavia. Tänä päivänä käytämme ainoastaan 100% luonnossa hajoavaa täytettä Urban Stretch ja Nordic Eco tuotteissa.

Uhip Reuse

Uhip Reuse -tuoteryhmä koostuu Uhipin jo käytetyistä tuotteista, jotka asiakkaat ovat vaihtaneet uusiin tuotteisiimme ja jättäneet vanhat Uhip-tuotteet meille. Testaamme ja mahdollisesti korjaamme nämä käytetyt vaatteemme ja annamme näin tuotteille vielä mahdollisuuden palvella asiakkaitamme. Mielestämme on parempi käyttää uudelleen valmista vaatetta kuin valmistaa niistä uusi tuote, koska jokainen materiaalin uudelleenkäsittely kuluttaa tuotetta ja näin luontoa enemmän. Uhipin filosofian mukaan vaatteen elinkaaren pidentäminen on merkittävä luontoa ja luonnonvaroja säästävä toimenpide. Tällä tavoin yrityksemme osallistuu luonnonvarojen säästämiseen, ja myös sinulla käyttäjänä on mahdollisuus olla osa tätä tärkeää työtä.