Uhip valmistaa teknisiä ulkoiluvaatteita, joilla pitkä käyttöikä, joita voi menestyksellä korjata ja tavoittena on, että tuotteiden materiaalit rasittavat mahdollisimman vähän luontoa.

Koko tekstiiliala elää aikaa, jolloin suuri fokus on luonnonvarojen käytössä ja kankaiden, lämpökertojen ja muiden materiaalien valmistajat lisäävät eri materiaalien tarjontaa vuodesta toiseen, tämä luonnollisesti tarkoittaa, että myös hinnat laskevat.

Materiaalien valintatyö on tärkeää Uhip;lle ja ostopäätös tehdään monien vaiheiden jälkeen. Yhtäältä täytyy tuotteen materiaalin olla sopiva tarkoitukseensa mutta toisaalta pitää kankaan myös olla mahdollisimman luontoystävällinen. Muutosprosessi ja luontoystävällisien metodien testaaminen vie aikaa mutta tämä on tärkeää Uhipille. 

Materiaaleja

Käytämme fluorklorkarbonvapaita kankaita ja käytämme aina luontoystävällisiä vaihtoehtoja impegrointiin. Tuotteen toimittaja on Bionic, joka on suurimpia ja merkittävimpiä toimijoita tekstiilipuolella. Teemme myös yhteistyötä ruotsalaisen OrganoTex yhtiön kanssa tilanteissa jossa uudelleen impegroimme tuotteitamme palauttaaksemme vedenhylkimisominaisuudet tuotteisiimme ja näin siis pidenämme tuotteidemme  elinkaarta.

100% uudelleenkäytettyä polyesteriä vuorikankaana

Käytämme 100% uudelleenkäytettävää polyesteria  sekä tuotteidemme vuorikankaassa sekä AW21 mallistossa. Ulkokankaassa käytämme nailonia. Tavoitteemme on käyttää 100% uudellen kierrätettyä materiaalia sekä 100% luonnossa hajoavia kankaita. Nordic Eco ( nykyisin Igloo) on tuotesarjamme ensimmäinen mallisto  jossa käytimme kyseisiä kankaita.

100% uusiokäytettyjä kuituja

Käyttämämme lämpökerros on ainoastaan, lukuunottamatta villaa, synteettistä untuvaa. Se on sekoitus materiaaleja jotka ovat testattuja sekä ominaisuuksiltaan että koostumukseltaan, osa  lämpökerroksesta tulee luonnonkuiduista ja osa synteettisestä untuvasta jotka ovat täysin luonnossa hajoavia. Tänä päivänä käytämme ainoastaan 100% luonnossa hajoavaa täytettä Urban Stretch ja Nordic Eco tuotteissa.

Uhip Reuse

Uhip Reuse tuoteryhmä koostuu Uhipin jo käytetyistä tuotteista jotka asiakkaat ovat ”vaihtaneet” uusiin tuotteisiimme ja ”jättäneet” vanhat Uhip tuotteet meille. Testaamme, mahdollisesti korjaamme nämä käytetyt vaatteemme ja annamme näin tuotteille vielä mahdollisuuden palvella asiakkaitamme. Mielestämme on parempi uudelleen käyttää valmista vaatetta kuin valmistaa niistä uusi tuote koska jokainen materiaalin uudelleen käsittely kuluttaa tuotetta ja näin luontoa enemmän. Uhipin filosofian mukaan vaatteen elinkaaren pidentäminen on merkittävä luontoa ja luonnonvaroja säästävä toimenpide. Tällä tavoin yrityksemme osallistuu luonnonvarojen säästämiseen ja myös sinulla käyttäjänä on mahdollisuus olla osa tätä tärkeää työtä.