On itsestään selvää, että käytämme villaa perusvalikoimassamme, mutta käytämme sitä myös välikerrosvaatteissamme

Rakastamme villaa. Meille oli itsestään selvää, että valitsimme villan materiaaliksi moniin malleihimme, mutta käytämme sitä myös välikerrosvaatteissamme.

Villa on yksi loistavimmista luonnonmateriaaleista, jonka ominaisuudet tekevät siitä ainutlaatuisen muihin materiaaleihin verrattuna. Villalla on erityinen kyky säädellä kehon lämpötilaa; se lämmittää kylmällä säällä, mutta viilentää ja suojaa auringon haitallisilta säteiltä lämpimällä säällä. Kaikkien muiden ominaisuuksien lisäksi villalla on kyky estää bakteerien kasvua ja se raikastuu tuulettamalla aivan luonnostaan.

Olemme hyvin tarkkoja siitä, että Uhipin käyttämä merinovilla tuotetaan tiloilla, joissa lampaita kohdellaan hyvin ja niillä on mahdollisuus luonnonmukaiseen elämään. Uhip kieltäytyy yhteistyöstä toimittajien kanssa, jotka harjoittavat ”mulesing”-käytäntöä, joka tarkoittaa käytännössä lampaan kirurgista käsittelyä ilman puudutusta, jonka sanotaan estävän parasiittien mahdollisuutta asettua merinolampaan ihoon. Mulesing-menetelmää käytetään esimerkiksi Australiassa. Uhipin tuotteet valmistetaan Euroopassa sijaitsevissa tehtaissa, jotka ostavat villan Saksasta, Itävallasta, Sveitsistä, Pohjoismaista sekä Etelä-Afrikasta. Näissä maissa ei hyväksytä ”mulesing”-käytäntöä.

Takaamme, että käyttämämme merinovilla on 100 % mulesing-vapaata.

Lue lisää villasta

logo_lavalan_TWI.jpg

lavalan_keyvisual_Schweiz_110dpi.jpg

lavalan® – korkealaatuista villaa Euroopasta

Lavalan on yritys, joka toimittaa villan käyttämiimme lämpövuoriin Wool Hybrid Liners -vaatteissa. Vuoritäyte on valmistettu 100 % luonnonmateriaaleista, joka on uudelleenkäytettävissä. Tuote sisältää korkealaatuista villaa, jota vahvistetaan materiaalilla, joka tekee villasta helppohoitoista. Tämä materiaali on peräisin maissintähkistä.

Lavalan ostaa villaa ainoastaan Euroopasta tiloilta, jotka asettavat korkeat vaatimukset sekä laadun että eläinten oikeuksien ja hyvinvoinnin osalta. Villa tulee joko Sveitsistä, jossa lampaat laiduntavat vapaasti Alpeilla, Itävallasta tai Saksan, Ranskan tai Pohjoismaiden maatiloilta, joissa harjoitetaan luonnonmukaista viljelyä sekä luonnonmukaista eläinten kasvatusta.

Euroopassa tuotettu villa on 100 % ”mulesing”-vapaata! Yksikään lammas ei ole joutunut kärsimään elinaikanaan tuottaessaan villaa. Sveitsiläinen yritys Unique Trace valvoo ja takaa Lavalanin tuotantoketjun ja varmistaa dokumentoinnin koko villan tuotantoketjusta.

Lavalanin tuottama vuoritäyte on uudelleenkäytettyä ja se on siis puolestaan uudistuvaa ja biologisesti hajoavaa.

Tekninen vuoritäyte rakentuu synteettisistä kuiduista

Emme käytä tuotteissamme lainkaan oikeaa untuvaa – sen sijaan käytämme niin sanottua teknistä polyesteriuntuvaa/synteettistä untuvaa, joka on tarkkaan tutkittua ja testattua. Materiaali joko muistuttaa untuvaa sekä tuntumaltaan, rakenteeltaan että lämpöominaisuuksiltaan tai materiaalia, joka muistuttaa tavanomaista polyesterivanua, mutta joka on valmistettu erittäin ohuiksi kerroksiksi, jotka sitovat kehon tuottamaa lämpöä. Tämän rakenteen ilmataskut sulkevat lämmön sisäänsä, jolloin että tuote on lämpimämpi kuin tavanomainen polyesterivanu.

Synteettinen untuva säilyttää luonnonuntuvaa paremmin lämmönpitävyyden kosteissa olosuhteissa. Erona luonnonuntuvaan on se, että oikea untuva paakkuuntuu kastuessaan ja kadottaa näin lämmittävän ominaisuutensa. Lisäksi synteettinen untuva kuivuu nopeasti ja tekee vaatteesta helposti huollettavan ja pestävän. Synteettinen untuva kestää myös useita pesuja pesun jälkeen, vuodesta toiseen.

Dupont Soron logo.png

DUPONT™ Sorona®

Kevyt, pehmeä ja lämmittävä vuoritäyte on miellyttävä kaikissa olosuhteissa.

Useimmat käyttämämme vuoritäytteet sisältävät kuituja Sorona®:lta.  Hyvien lämpöä sitovien ominaisuuksien lisäksi Sorona® on uudelleenkäytettyä materiaalia ja 37-prosenttisesti kasvikuitua sen sijaan, että käyttäisimme tavallista öljyperäistä nailonia tai polyesteriä. Valmistusprosessi vaatii lisäksi 30 % vähemmän energiaa tavallisen nailonin valmistukseen verrattuna ja aiheuttaa 63 % vähemmän ilmastolle vahingollisia kaasuja. Sorona®:n toimittaa Dupont™, yksi maailman suurimmista nailonin tuottajista, joka on kehittänyt muun muassa nailonin ja teflonin. Dupont™ valittiin Bio Business 2015 -voittajaksi kehittämiensä bioteknologisten menetelmien ansiosta.

Clo® TEKNICA Vivo

Täydellinen tasapaino kankaan hengittävyyden ja lämmittävyyden välillä.

Vivo on konsepti, jossa pieniä aukkoja sijoitetaan vuoritäytteeseen tavoitteena parantaa tuotteen hengittävyyttä ilman, että tuotteen lämmittävyys heikkenee. Vivo Clo - Triad of Comfort_500x500.png Aukot ovat juuri tarpeeksi suuria, jotta ne pystyy havaitsemaan, mutta kuitenkin niin pieniä, että ilma pääsee vaihtumaan. Samalla lämpö säilyy vuorikerroksessa. Useiden testien tuloksena on saavutettu tuote, jonka hengittävyys on parantunut yli 30 %, mikä on merkittävästi parantanut vaatteen miellyttävyyttä.

VIVO 820 x 388px 1.jpg

Suoja kosteudelta ja korkea hengittävyys

Päällysvaatteemme sopivat käytettäviksi erilaisissa säätiloissa, ja niiden lämpöominaisuudet ja toiminnot vaihtelevat. Tiettyjen tuotteiden tarkoitus on pitää käyttäjänsä lämpimänä, toiset taas pitävät olon sekä lämpimänä että kuivana, ja osa tuotteista pitää olon kuivana jopa rankkasateessa. Reippaan liikunnan aikana on tärkeää, että vaatteen hengittävät ominaisuudet ovat hyvät ja toimivat. Yleinen ongelma on se, että reippaaseen liikuntaan tarkoitetut ulkoiluvaatteet eivät ominaisuuksiltaan ole sekä lämmittäviä että sateenkestäviä, ja toisaalta haasteena on myös löytää vaatteita, jotka pitävät olon lämpimänä ja kuivana, ollen lisäksi vielä hengittävä.

Bionic Finish_800x329.png

BIONIC-FINISH®ECO

Fluorihiilitön DWR-käsittely (Durable Water Repellant)

Jotta vaatteen suoja kosteutta ja likaa vastaan olisi optimaalinen, käsittelemme ne jo tehtaalla. Suojakäsittely merkitsee sitä, että vesipisarat eivät läpäise vaatteen kangasta, vaan ”kelluvat pois” kankaan pinnalta.
Uhip käyttää tehtaalla täysin myrkytöntä Bionic-suoja-ainetta. Useissa suojakäsittelyissä käytetään fluorihiiltä, mutta Bionic-aine ei sisällä sitä.

Korkealuokkaiset vetoketjut YKK:lta

Koska vetoketjut ovat tuotteissamme keskeisessä osassa, olemme valinneet ne johtavalta vetoketjujen valmistajalta, YKK:lta. Heillä on erittäin pitkä kokemus vetoketjujen valmistuksesta, ja he toteuttavat useita erilaisia testejä ja laaduntarkkailua ennen vetoketjujen valmistuksen aloittamista. Useimmat markkinoiden merkittävimmät ulkovaatteiden valmistajat käyttävät tuotteissaan YKK:n vetoketjuja.

Lue lisää vetoketjuistamme

ykk.jpg